Gastronomia konferencje Pluski

Menu bufetowe, serwowane, grill, kociołkowanie

Proponujemy menu w formie bufetu, serwowane, w formie grilla na Sosnowej Polanie - od 95 zł/osoba oraz kolacje uroczyste od 140 zł/osoba. 
Menu w formie bufetu  podajmy grupom od 20 osób. Czas ekspozycji bufetu - 2 godziny (bez określenia gramatury na osobę).
W przypadku mniejszej ilości osób proponujemy menu serwowane.

Do każdego posiłku podajemy bezpłatnie wodę niegazowaną z cytryną.
 

Zapraszamy do kontaktu:

tel. +48 (89) 519 53 70
      +48 (89) 519 53 71

email: konferencje@warmiapark.pl

Sale gastronomiczne rozwiń

Sala Ilość osób
Restauracja   76
Sala dębowa   90
Ogród zimowy   40
Klub muzyczny 100
Grzybek   90
Sosnowa Polana 100

Menu w formie bufetu – 95 zł/osoba rozwiń

(przykładowe menu)

  • Zupa z leśnych grzybów 
  • Krupnik zabielany
  • Kotlet schabowy smażony na smalcu
  • Gulasz z szynki z grzybami
  • Fileciki z kurczaka w majonezie
  • Morszczuk w sosie cytrynowym
  • Pierogi z mięsem indyka okraszone masłem ziołowymi
  • Pierogi z warzywami
  • Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i parmezanem
  • Ziemniaki smażone 
  • Ryż z warzywami 
  • Warzywa sezonowe na ciepło
  • Bufet sałat i surówek
  • Ciasta

Menu serwowane – 95 zł/osoba rozwiń

(przykładowe menu)

Przystawka gorąca 
Warzywa na sposób orientalny
Zupa 
Zupa krem z brokułów z prażonymi migdałami
Danie główne
Makaron tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i grillowanym łososiem
Deser Ciepła babeczka czekoladowa podana na sosie waniliowym

Lunch rozwiń

menu szybki lunch, składające się z przystawki i dania głównego

Propozycje 64 zł/osoba

Propozycja I

Przystawka
Carpaccio z buraka podane na rukoli z pikantnym dresingiem i serem
Danie główne 
Makaron z kurczakiem z sosem śmietanowym, szparagami i suszonymi pomidorami 

Propozycja II

Przystawka
Galaretka z nóżek octem skropiona 
Danie główneGołąbki wieprzowe „jak u Mamy” podane z ziemniakami puree

Propozycja III

Przystawka
Mus z wędzonego pstrąga z cygaretkami piernikowymi 
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem rozmarynowym, pieczonymi ziemniakami i szpinakiem na maśle czosnkowym 

Propozycja IV

Przystawka 
Mozzarella z pomidorami i grzanką z pesto oliwkowym 
Danie główne
Tagliatelle z kaczą w stylu tajskim z warzywami z woka